Légaliser des documents à Bruxelles

13/2/19

Les traducteurs jurés assermentés pour le français qui veulent légaliser des documents au greffe correctionnel de Bruxelles, peuvent déposer leur signature à Bruxelles en écrivant au président du tribunal de première instance à Bruxelles. Ils doivent cependant être repris au Registre National et en fournir la preuve.

Source : collaborateur greffe du tribunal de famille à Bruxelles 

2 nummers? FOD- en SAP-nummer

23/2/2019

Het zogenaamde FOD-nummer is uw leveranciersnummer in CGAB (boekhoudsysteem van Justitie). Dat moet u hebben om te kunnen worden betaald.
Het SAPnr is intern en dient om u te identificeren in SAP, dit is de software gebruikt door Fedcom. U krijgt dat van het systeem maar u moet het in principe zelf nooit gebruiken.

Bron: FOD-Justitie

20 maart actiedag

 14/3/2019

Op woensdag 20 maart, de actiedag justitie, wordt iedereen uit de gerechtelijke wereld alsook de betrokken burgers uitgenodigd om te verzamelen voor verschillende gerechtsgebouwen in ons land. Met de campagne “66 dagen om justitie te redden” wordt er aandacht gevraagd voor de eisen die binnen de gerechtelijke wereld leven. Op 20 maart, exact 66 dagen voor de verkiezingen, worden de zittingen om 11u30 geschorst. Er zullen over de verschillende arrondissementen heen heel wat acties georganiseerd worden.

Meer info op: https://66dagen.be/#66dagen